همه چیز درباره باز شدن بخیه زایمان طبیعی
باز شدن بخیه زایمان طبیعی یکی از نگرانی های بسیاری از خانم ها است، به همین دلیل باید از این بخیه ها به شدت مراقبت کنند تا پوست ترمیم یابد.
بزرگ بودن سر و یا جثه نوزاد، استفاده از دستگاه های وکیوم و فورسپس در هنگام زایمان طبیعی باعث می شود که پزشک ناحیه پرینه (بین مقعد و واژن) یک خانم باردار را برش دهد. به دلیل وجود همین برش، این ناحیه بعد از زایمان نیاز به بخیه دارد تا ترمیم یابد. پوست این ناحیه از پوست زیر شکم که در عمل سزارین بخیه زده می شود، دیرتر ترمیم می یابد. به همین دلیل خانم ها باید با در پیش گرفتن مراقبت های خاص، مانع باز شدن بخیه های ناحیه پرینه و ایجاد عفونت در این قسمت شوند.
مشاهده عکس بخیه زایمان طبیعی
چه عواملی سبب باز شدن بخیه های زایمان طبیعی می شوند؟
به طور کلی بخیه های پرینه به خودی خود باز نمی شوند و عواملی در باز شدن آنها دخیل هستند. عدم مهارت پزشک و استفاده از نخ های نامناسب می تواند نخستین عامل برای باز شدن آنها باشد. شل و یا محکم زدن بخیه ها نیز می تواند منجر به باز شدن آنها شود. استفاده از سوزن بخیه نامناسب و ایجاد عفونت در محل زخم هم می تواند، سبب باز شدن بخیه ها گردد. پوست لبه زخم را بخیه زدن و کشیدن زود هنگام بخیه ها نیز از دیگر علل باز شدن بخیه های ناحیه پرینه می باشند.
علائم باز شدن بخیه زایمان طبیعی
وجود برخی از علائم می تواند نشان دهنده باز شدن بخیه های پرینه باشد. وقتی یک خانم پس از زایمان احساس درد زیادی در ناحیه پرینه می کند و یا محل پرینه را ملتهب و قرمز می بیند، احتمال باز شدن بخیه ها وجود دارد. خارج شدن ترشحات سبز رنگ و بدبو از محل بخیه ها و خونریزی و تجمع چرک نیز می توانند از دیگر نشانه های باز شدن این بخیه ها باشند. بالا رفتن دمای کل بدن و سوزش شدید در هنگام ادرار نیز می توانند از علائم باز شدن بخیه های ناحیه پرینه باشند.
اقدامات لازم برای جلوگیری از باز شدن این بخیه ها
برای جلوگیری از باز شدن بخیه زایمان طبیعی می توان اقدامات موثری را انجام داد. در ابتدا باید بگوییم که به طور کلی برای بخیه های ناحیه پرینه از نخ های قابل جذب استفاده می شود. به همین دلیل پوست افراد در صورت رعایت نکات خاصی طی دو تا چهار هفته ترمیم می یابد. وجود درد و سوزش در این مدت زمان طبیعی است و خانم ها برای کم کردن آن می توانند از اسپری های بی حسی و کمپرس آب یخ استفاده نمایند.
خانم ها برای جلوگیری از باز شدن بخیه های پرینه نباید تا شش هفته بعد از زایمان از تامپون استفاده کنند. آنها باید از پدهای بهداشتی ضد آلرژی استفاده نمایند تا بخیه ها تحریک نشوند. باید تا حد امکان از ایجاد اصطکاک بین دست ها و دستمال های توالت با محل پرینه جلوگیری کنند. بهتر است به جای دستمال توالت از دستمال مرطوب بچه برای خشک کردن این محل استفاده نمایند. گفتنی است که خانم ها تا 48 ساعت بعد از زایمان طبیعی نباید اجازه دهند که این محل خیس بماند.
وارد آمدن فشار به بخیه های پرینه و استفاده از لباس های زیر تنگ نیز می تواند سبب سوزش بیشتر و ایجاد عفونت در این ناحیه شود. خانم ها بهتر است در هنگام نشستن از بالش های نرم استفاده کنند تا به زخم این ناحیه فشاری وارد نشود. رعایت یک رژیم غذایی مناسب و مصرف نوشیدنی نیز می تواند مانع یبوست شود. زیرا یبوست سبب وارد آمدن فشار به بخیه ها می گردد. قابل ذکر است که برخی از میوه ها مانند سیب و آناناس به ترمیم زودتر بخیه ها کمک می کنند. خانم ها پس از زایمان طبیعی بهتر است هر دو روز محل زخم خود را چک کنند و از عدم ایجاد عفونت و همچنین باز شدن بخیه زایمان طبیعی مطمئن شوند.